Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: دولت سیزدهم توانست نمره قابل قبولی را در مواجهه با بیماری کرونا و کنترل آن در کارنامه خود ثبت کرده و در میدانی دیگر گام های با ثباتی را در تقویت روابط کشور با همسایگان و رفع تحریم‌ها بردارد.

سید کریم حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره عملکرد دولت سیزدهم بیان کرد: از نظر بنده دولت سیزدهم متفاوت‌تر از دولت دوازدهم و سایر دولت‌های قبل در صحنه حاضر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص رویکردهای متمایز دولت سیزدهم می‌توان به موارد متعددی اشاره کرد اما از نظر بنده نتیجه این رویکردهای متفاوت و تاثیر آن بر زندگی مردم و منافع کشور بیشتر محل بحث است.

وی با بیان اینکه دولت سیزدهم با رویکرد خوبی وارد صحنه خدمت شده است، درباره مواجهه دولت سیزدهم با کرونا اظهار کرد: یکی از گام‌های مثبت دولت سیزدهم، اقدامات خوب در کنترل بیماری کروناست. در بدو ورود دولت سیزدهم شیوع بیماری کرونا به شدت گسترده بود و آمار مرگ و میر بیماران نیز بالا بود ولی دولت توانست ورود خوبی در این حوزه داشته باشد و موفقیت خوبی را در کنترل این بیماری در کارنامه خود ثبت کرد.

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: دولت سیزدهم در حوزه مسکن نیز ورود کرد اما تاکنون نتایج ملموسی برای مردم در بخش مسکن دیده نمی‌شود. دولت سیزدهم صحبت‌های زیادی در خصوص ایجاد اشتغال کرد و علی‌رغم فرصت‌های شغلی ایجاد شده اما نتیجه ملموسی نیز در این حوزه دیده نمی‌شود. در حوزه معیشت دولت سیزدهم ورود خوبی داشت اما نتایج گام‌های برداشته شده آن طور که انتظار می‌رفت، نیست.

این عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: این روزها شاهد گرانی کالاها و اقلامی هستیم که حتی بخشی از آنان مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی نبودند. فشارهای معیشتی بر مردم وارد شده است. دولت اقدامات خوبی را در این حوزه شروع کرد اما به دلیل اینکه بدنه مدیریتی دولت در برخی استانها دارای ایراد است به نتیجه مطلوب نرسیده است.

حسینی افزود: بنده نقطه قوت دولت سیزدهم را ارتباط با مردم می‌دانم، دولت سیزدهم ارتباطی همراه با شفافیت، صراحت و راستگویی با مردم دارد. اینکه ما بعضا نتیجه این ارتباط سالم با مردم را در برخی از حوزه ها نمی‌بینیم به معنای عدم صداقت دولتمردان نیست.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه چه موضوعی تلاش‌های دولت سیزدهم را تهدید می‌کند؟ تصریح کرد: به نظر بنده نقطه ضعف دولت سیزدهم و آنچه که از آن می‌توان به عنوان تهدید یاد کرد خدشه دار شدن اعتقاد مردم به صداقت دولت است. اگر دولت نتواند گام‌های مثبت خود را در قالب عملکرد در کف جامعه نشان دهد باور مردم به  دولت خدشه دار شده و این یک آفت برای دولت خواهد بود.

حسینی در ادامه درباره عملکرد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی خاطرنشان کرد: از نظر بنده دولت سیزدهم اقدامات خوبی در حوزه سیاست خارجی داشته است. یکی از گام های مثبت دولت در حوزه سیاست خارجی تقویت ارتباط با همسایگان است. دولت سیزدهم کارهای خوبی را برای برقراری یک ارتباط سازنده با همسایگان انجام داده است و انتظار داریم این مسیر ادامه‌دار باشد.

وی در پایان گفت: در  زمینه مذاکرات برجام نیز دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی انجام داده است و مردم امروز انتظار دارند که غائله برجام با صرف نظر از نتیجه مثبت یا منفی آن تا یک زمان معینی به اتمام برسد تا کشور از گمانه زنی‌ها فاصله بگیرد. قطعا رفع تحریم ها خواست مردم و دولت است و دولت سیزدهم گام‌هایی را در مسیر رفع تحریم‌ها برداشته است و انتظار می‌رود این گام‌ها به نتیجه نهایی برسد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دولت سیزدهم هفته دولت هفته دولت 1401 مجلس یازدهم استانی سیاسی دولت سیزدهم نظر بنده گام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۵۱۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند

در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به‌نوعی دولت در بازار پول به‌عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است.

به گزارش هم‌میهن، به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است.

در ادامه گفتگو با داود سوری استاد سابق دانشگاه شریف را می‌خوانید: 

در دو سال‌ونیم گذشته تلاش‌های دولت جهت کنترل تورم نتیجه نداده و تورم از کنترل رشد نقدینگی تاثیر نپذیرفته؛ به نظر شما علت چیست؟

خیلی سخت است که بتوان قضاوت کرد. رابطه رشد نقدینگی و تورم رابطه کوتاه‌مدتی نیست که به محض کاهش رشد نقدینگی در تورم کاهش اتفاق بیفتد. انتظار می‌رود اگر کنترل نقدینگی تداوم پیدا کند در آینده نرخ تورم هم کنترل شود. نکته‌ای که باید توجه کرد این است که کیفیت کاهش نقدینگی به چه صورت بوده است.

آنچه مشخص است اینکه در سال ۱۴۰۲ به‌رغم کاهش رشد نقدینگی، رشد پایه پولی همچنان فزاینده بوده و به نوعی دولت در بازار پول به عنوان رقیب بخش خصوصی فعال بوده است. به این مفهوم که دولت همچنان کسری بودجه خود را داشته و این کسری را از منابعی که در بازار وجود داشته از محل فروش اوراق و... تامین کرده و آن نقدینگی که بخش خصوصی و تولید باید استفاده می‌کرد را خود دولت جذب کرده است. به هر حال باید منتظر ماند و دید نتیجه کاهش روند رشد نقدینگی در سال آتی چگونه خواهد شد.

یعنی سال ۱۴۰۴ باید منتظر تاثیر بر نرخ تورم باشیم؟

نمی‌توانیم یک رابطه یک به یک بین تورم و نقدینگی داشته باشیم. نرخ تورم می‌تواند از جای دیگر هم افزایش پیدا کند. با این وجود به نظر می‌رسد سال بعد باید اثرات کاهش نقدینگی را دید. البته نرخ اعلامی بانک مرکزی به‌طور متوسط در یک سال ۵۲ درصد اعلام شده در حالی‌که این نرخ تورم در فروردین ۸۰ درصد بوده و تا اسفند به ۳۸ درصد رسیده است. از این رو یک روند کاهش وجود داشته و اگر مشکلی پیش نیاید سال بعد می‌تواند بر نرخ تورم مؤثر باشد.

شاید اشاره ابراهیم رئیسی که اخیراً گفته اقتصاددان‌ها متوجه کاری که دولت برای کنترل نقدینگی کرده می‌شوند همین موضوع است.

چیزی که مهم است اینکه نتیجه سیاست‌ها را باید در عمل ببینیم. واقعیت این است که بسیاری از آمار‌ها منتشر نمی‌شود و آمار‌های منتشر شده نیز از دقت کافی برخوردار نیستند؛ لذا نمی‌توان قضاوت درستی داشت. ولی می‌دانیم که تورم وجود دارد. قیمت‌ها را می‌بینیم که مدام در حال افزایش است.

بحث درآمد‌ها و رشد اقتصادی را می‌بینیم. اگر سیاست‌ها در این شاخص‌ها نمود پیدا نکند نمی‌شود درباره مؤثر بودن سیاست‌ها صحبت کرد. مسئله مردم که نرخ رشد نقدینگی نیست. نرخ رشد نقدینگی را ما به دهان مردم انداختیم. مردم تورم را می‌بینند. حالا از هر جا که می‌خواهد ظاهر شود. برای مردم چه اهمیتی دارد نرخ رشد نقدینگی چقدر است. آن‌ها تورم را نگاه می‌کنند.

در نرخ تورم چه سهمی می‌توانیم برای تورم انتظاری قائل شویم؟ مسئولان در گفته‌هایشان بر غیررسمی بودن قیمت‌ها و تورم‌های غیرواقعی و انتظاری بار‌ها تاکید می‌کنند.

انتظارات قاعدتاً تاثیرات کوتاه‌مدت دارد. ممکن است اتفاقی بیفتد و شوکی وارد شود و برای مردم انتظاراتی شکل بگیرد، اما مدتی که گذشت اثر آن اتفاق از بین می‌رود. ولی وقتی یک پدیده‌ای ادامه‌دار است نمی‌توان به انتظار تفسیر کرد. آنچه ما الان آموخته‌ایم و آن را انتظار می‌نامیم این است که فرآیند سیاست‌گذاری و کیفیت سیاست‌گذاری به‌گونه‌ای بوده که هر سال منتظر بدتر شدن شرایط هستیم.

این را آموخته‌ایم که اگر امروز کالایی را خریداری کنیم صرفه بیشتری دارد تا اینکه سال بعد آن را بخریم. همه می‌دانیم که اگر ریال نگه داریم سال بعد زیان دیده‌ایم. این یک یادگیری است که طی سالیان متمادی شکل گرفته و همچنان این فرآیند در حال تداوم است.

هیچ علامتی نیز داده نمی‌شود که این مسیر ممکن است تغییر کند. نه کیفیت سیاست‌گذاری را رو به بهبود می‌بینیم و نه رفتار‌هایی که در جامعه صورت می‌پذیرد متفاوت می‌شود؛ بنابراین دلیلی ندارد که افراد آموخته‌های خود را تغییر دهند.

دیگر خبرها

  • تکمیل پروژه مونوریل قم جزو اهداف مهم دولت سیزدهم است
  • جواد نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر گذاشت؛ مردم می‌دانند سر چه کسانی باید پایین باشد
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • مسئله مردم نرخ رشد نقدینگی نیست، مردم تورم را می‌بینند
  • فرماندار: نارضایتی اجتماعی از هیچ دستگاه اجرایی در زهک پذیرفتنی نیست